Applikationer

Scanfibers produkter har mange anvendelsesmuligheder takket være de fleksible og avancerede fiberkompositter. Anvendelsesområderne spænder fra militær og retshåndhævelsesvirksomheder såsom hære, flåder, flyvevåben, politiet og specialstyrker, over til civile og humanitære hjælpeorganisationer.

Scanfibers letvægts pansring er primært brugt i køretøjer, skibe eller luftfartstøjer, hvor kun et minimum af ekstra vægt er tilladt. Dette, for stadig at kunne bibeholde højere belastnings kapacitet, mindske slid og vedligeholdelsesomkostninger, opretholde manøvredygtighed og acceleration og et højere beskyttelsesniveau indenfor de angivne vægtbegrænsninger på fartøjet. Det er ofte muligt at reducere pansringens vægt med op til 1/3 af den vægt som stål f.eks. vil kræve.

Princippet bag fiberkompositter brugt som pansring, er et tæt væv af ekstremt stærke og solide fibre, der bliver limet sammen i en speciel opvarmningsproces. I denne opvarmningsproces bliver de stærke fibre og matrixen (lim) presset hårdt sammen så det omdannes til et letvægtspanel. Transformeringen danner en fremragende beskyttelse mod projektiler og fragmenter, på grund af den dæmpende effekt som de forbundne fibre har, samt det høje niveau af kraftpåvirkning, de kan absorbere. Afhængig af det ballistiske beskyttelsesniveau kan kompositpanelerne enten anvendes alene, eller de kan kombineres med en overflade baseret på enten keramik eller ballistisk stål, for at opnå et meget højt beskyttelsesniveau. Formålet med overfladen er at knuse eller sløve det indkommende projektil, så det standses mere effektivt af det bagvedliggende kompositpanel.

Se vores brede udvalg af beskyttelse til lands​

Til lands

Til vands

Personbeskyttelse

Store produktions
​faciliteter sikre god stabilitet​

Hovedkontor​

Scanfiber Composites A/S

Niels Bohrs Vej 11

DK-9870 Sindal

Denmark

Telefon: +45 98 93 44 33

Fax: +45 98 93 45 44

UK office

Scanfiber Composites UK Ltd

Venture House, Arlington Square

Downshire Way, Bracknell

RG12 1WA

United Kingdom

Telefon: +44 (0) 1344 887 530

DE office

Scanfiber Composites A/S

Heinrich-von-Stephan-Str. 1

40764 Langenfeld,

Germany

Hurtig genveje

certified by:

​we are:

member of: